Tijdelijke actie: geniet van de laagste prijs op marketing
Actie bekijken
Boost conversie met deze 8 slimme optimalisatietips
Growth

Boost conversie met deze 8 slimme optimalisatietips

Een hoge conversieratio is cruciaal voor elke website. Hoe zorg je ervoor dat jouw sitebezoekers ook daadwerkelijk klant worden? In dit artikel delen we 8 effectieve optimalisatietips om de conversie van je website te verhogen.

Een hoge conversieratio is cruciaal voor elke website. Hoe zorg je ervoor dat jouw sitebezoekers ook daadwerkelijk klant worden? In dit artikel delen we 8 effectieve optimalisatie-tips om de conversie van je website te verhogen.

Tip 1: Optimaliseer je homepagina


Je homepage is vaak de eerste kennismaking van bezoekers met jouw bedrijf. Zorg daarom voor een sterke eerste indruk met professionele foto's, duidelijke teksten en  call-to-actions. Laat in één oogopslag zien wat je te bieden hebt en verleid bezoekers om verder te klikken. Een homepage die conversie boost is uitnodigend, overzichtelijk en slaat direct de juiste toon aan.

Tip 2: Voorkom frictie in je checkout-proces


Hoe eenvoudiger het afrekenen, hoe meer mensen de aankoop zullen voltooien. Beperk onnodige stappen, vraag alleen essentiële gegevens en bied de mogelijkheid om zonder registratie te betalen. Een vlot en logisch checkout-proces zonder frustrerende obstakels zal je conversiecijfers ten goede komen.

Tip 3: Spreek de emotie van je bezoekers aan  


Verkoop niet alleen je product, maar vooral de meerwaarde die het biedt. Beschrijf bijvoorbeeld hoe je product het leven prettiger of gemakkelijker maakt. Door de emotionele voordelen te benadrukken spreek je bezoekers persoonlijk aan en overtuig je twijfelaars.

Tip 4: Bied een persoonlijke service


Liefst voelt een bezoeker zich geen nummer, maar gezien als individu. Waar mogelijk bied daarom een persoonlijke service, bijvoorbeeld via een chatbot of een op naam gestelde nieuwsbrief. Zo geef je je bezoeker de gewenste individuele aandacht.

Tip 5: Gebruik social proof met reviews


Door reviews en ervaringen van tevreden klanten te showen, geef je nieuwe bezoekers het vertrouwen dat jouw product de moeite waard is. Andere kopers gingen hen immers al voor. Reviews werken perfect als social proof.

Tip 6: Optimaliseer voor mobiel


Voor een steeds groter deel van je bezoekers is de smartphone het primare apparaat om op het web te shoppen en surfen. Zorg daarom dat jouw website technisch en visueel ook op mobiel uitstekend werkt. Anders haak je mobiele bezoekers af.

Tip 7: Stel mensen gerust met gratis verzending


Gratis verzending of een leuke korting kan voor twijfelaars net het zetje zijn om de knoop door te hakken. Extraatjes als speciale kortingscodes maken het verschil en verhogen de kans op conversie.

Tip 8: Baseer je aanpak op data


Test verschillende versies van pagina's en analyseer gebruikersdata om erachter te komen waar precies bezoekers afhaken. Op basis van harde gegevens kun je je website veel effectiever optimaliseren dan met vage aannames.

Heb jij hulp nodig bij het verbeteren van de conversie van jouw website? Onze online marketing experts adviseren je graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek!

Newsletter - Growth Webflow TemplateSend Icon - Growth Webflow TemplateNotification - Growth Webflow Template
Let's Connect

Laatste inzichten

Alle bekijken
De holistische aanpak van digitale marketing en Waarom dit het beste werkt

De holistische aanpak van digitale marketing en Waarom dit het beste werkt

Digitale marketing is tegenwoordig essentieel voor bedrijven die succes willen behalen in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.

March 15, 2024
Waarom AI nooit de marketeer zal vervangen. Cology's kijk op de situatie.

Waarom AI nooit de marketeer zal vervangen. Cology's kijk op de situatie.

Hoewel AI indrukwekkende mogelijkheden biedt, is er één cruciaal aspect waarin het tekortschiet: het menselijke aspect.

March 1, 2024
Wat is een landingpagina en hoe optimaliseer je die?

Wat is een landingpagina en hoe optimaliseer je die?

Onze blog onthult essentiële inzichten en tips voor het optimaliseren van jouw landingpagina's, waardoor je online aanwezigheid en conversies verbetert.

November 2, 2023