MyBookmakers
August 2023

Hoe we meer websitebezoekers genereerde met Facebook Ads voor MyBookmakers

Door middel van gerichte Facebook campagnes rond het WK Vrouwenvoetbal 2023 konden we de website traffic van Mybookmakers.nl enorm te vergroten.

Services

Facebook & Instagram Advertising

Platform

Facebook, Instagram

Resultaat 1
11% CTR
Resultaat 2
0,014
Cost per Click
Hoe we meer websitebezoekers genereerde met Facebook Ads voor MyBookmakers

Project Overzicht

Leadstar Media, een Zweeds bedrijf dat zich bezig houdt met het bookmarken van gokwebsites, benaderde ons met de vraag om de website traffic van hun dochteronderneming Mybookmakers.nl te vergroten. Mybookmakers.nl is een populaire online bookmaker in Nederland, dat sportweddenschappen aanbiedt. Leadstar Media wilde de naamsbekendheid en traffic naar de website verhogen door middel van gerichte Facebook campagnes rondom een groot sportevenement. Gezien de populariteit van vrouwenvoetbal in Nederland, besloten we ons te richten op het WK Vrouwenvoetbal 2023 in Australië.

Uitvoering

We startten met een uitgebreide brainstormsessie over de beste aanpak voor deze campagne. We analyseerden de doelgroep en interesses grondig en bepaalden dat 25-plussers met een voetbalaffiniteit de meest geschikte doelgroep zouden zijn. Vervolgens ontwikkelden we twee sterke advertenties met WK Vrouwenvoetbal gerelateerde boodschappen en visuele elementen om deze doelgroep aan te spreken.

Voor de advertenties ontworpen we zorgvuldig visuals van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal met een CTA die nieuwsgierigheid opwekten. Daarnaast implementeerden we A/B testen om de advertenties voortdurend te optimaliseren en de best presterende versies te identificeren.

We richtten ons op Facebook vanwege het vermogen om zeer specifieke doelgroepen te targeten en de kosteneffectiviteit. Het budget werd verdeeld over de twee advertenties om onze kansen te spreiden. Met nauwkeurige monitoring konden we bijsturen waar nodig.

Resultaten

De campagne overtrof onze verwachtingen en leverde uitstekende resultaten op. In slechts enkele dagen behaalden we onze initiële doelstelling van 3000 clicks naar de Mybookmakers.nl website met een gemiddelde cost-per-click van €0,035 en click-through ratio van 11%.

Gezien het succes besloten we na een korte onderbreking de campagne begin augustus opnieuw te lanceren met enkele optimalisaties. Dit resulteerde in nog betere prestaties: 6000 clicks tegen een lagere CPC van €0,014 en CTR van 9,4%.

Bovendien scoorden de advertenties uitstekend op relevante engagement- en conversiemetrics. Dit bevestigt de sterke interesse vanuit de doelgroep voor de WK Vrouwenvoetbal campagne en het succes in het aantrekken van potentiële nieuwe klanten naar de website van Mybookmakers.nl.

Hoe we meer websitebezoekers genereerde met Facebook Ads voor MyBookmakers
Hoe we meer websitebezoekers genereerde met Facebook Ads voor MyBookmakers
Testimonials

Geloof ons niet op ons woord, neem dat van hen!

Klanten die tevreden zijn van onze service, beter kunnen we het niet hebben. 

Super goede samenwerking met het Cology team. Gezorgd voor schitterende resultaten. Het verkeer is door hun Google Ads goed gestegen.

John Carter - Growth Webflow Template
Jannick den Ouden
Manager Acquisitie Rental

"Zeer professionele aanpak, goede communicatie en komen hun afspraken na. Ze hebben onder andere de website en de SEO aangepast en verbeterd, hierdoor staat deze boven aan in de ranking."

Jason Larson - Growth Webflow Template
Niels Janssen
CEO Arbor-4all

Hulp nodig met een project?

Neem vrijblijvend contact met ons op of ontdek hoe we jouw start-up een digitale boost kunnen geven met onze starter paketten.

Op zoek naar een marketingbureau? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Een gesprek met ons is helemaal gratis. We leren elkaar kennen en bekijken samen hoe we jouw bedrijf kunnen laten groeien.

Let's Connect
Op zoek naar goedkope marketing? Ontdek onze starter paketten

Op zoek naar starter pakketten?

Start-up met een beperkt budget? Dan zijn deze pakketten iets voor jou!

Ontdek meer