Tijdelijke actie: geniet van de laagste prijs op marketing
Actie bekijken
TikTok inzetten voor jouw bedrijf. De 5 content-ideeën voor 2023
Content

TikTok inzetten voor jouw bedrijf. De 5 content-ideeën voor 2023

Het bedenken van nieuwe TikTok-video's verloopt niet altijd even snel. In deze blog geven wij je 5 content-ideeën met voorbeelden, waar jij meteen inspiratie uit kan halen.

Sinds september eind 2022 rapporteerde TikTok iedere maand meer dan 755 miljoen actieve gebruikers. Het gebruikersaantal van de app is jaar na jaar met 15% gegroeid en is sinds de eerste release aanhoudend gegroeid.

Hier zijn enkele snelle demografische statistieken over TikTok:

 • 57% van de gebruikers identificeert zich als vrouw.
 • Meer dan 52% van de gebruikers is tussen de 18 en 24 jaar oud.
 • 34% van de gebruikers is tussen de 25 en 34 jaar oud.

De realiteit is dat bedrijven of merken die de aandacht van mensen uit deze demografische gegevens willen trekken, moeten leren hoe ze TikTok voor hun bedrijf kunnen inzetten.

Hoewel het in het begin misschien ontmoedigend lijkt, is deze blog de beste plek om te beginnen. Van grappige TikToks tot tutorials, trends en feelgood clips, hier zijn de top 10 content-ideeën voor TikTok.

TikTok video idee #1: How-to video's

Heb je geen tijd voor een volledige tutorial? Maak een korte how-to video en leer je volgers en potentiële klanten iets wat ze misschien nog niet weten. How-to video's kunnen over praktisch alles gaan. Je zou zelfs een TikTok kunnen maken over hoe je volgers, likes of klanten kunt krijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Voor voorbeelden van geweldige how-to video's, bekijk work-out instructeur @romanestrng of het duurzaam leven merk @fdmarketco.

@aidengibson06 How to make a McDonald’s McDouble sandwich #mcdonalds #food #howto #fyp ♬ original sound - aiden
Start je TikTok met:
 • Het vinden van een onderwerp dat je in drie tot vijf eenvoudige stappen kan uitleggen.
 • De keuze om je stappen te demonstreren met rekwisieten of gewoon muziek, tekst of spraak om ze in je TikTok uit te leggen.

TikTok video idee #2: Grappige TikToks

Mensen lachen graag, dus als humor deel uitmaakt van je merkidentiteit, is er niets mis met het maken van video's die hen iets geven om over te lachen. Houd er rekening mee dat social media voor bedrijven iets verfijnder en professioneler moeten zijn dan persoonlijke sociale pagina's, dus probeer het deftig te houden.

Voor voorbeelden van super grappige TikToks, kijk op @lwhatdoyoumeme.

Start je TikTok met:
 • Het zoeken naar populaire hashtags waar mensen om lachen op TikTok, zoals #relatable of #funny.
 • Experimenteer met videocontent over collega's, vrienden of familie.

TikTok video idee #3: Speel in op trends

Zoek op TikTok naar trending hashtags, effecten en audioclips, zodat je op deze sneltrein kunt springen. De #freezeframe-trend, samen met de #christmas en een verscheidenheid aan andere leuke effecten, zijn geweldige manieren om snel weergaven en volgers te krijgen op TikTok.

Start je TikTok met:
 • Video's te bekijken die zijn geplaatst door enkele van de meest trendy TikTok-gebruikers, zoals @lizzza.
 • Je comfortzone te verlaten - trends veranderen bijna dagelijks op TikTok, dus wees comfortabel genoeg voor de camera om op trends te springen zodra je ze ziet.

TikTok video idee #4: Vlog

Er is niets mis met het gebruik van je TikTok-account om klanten en volgers op de hoogte te houden van wat er zich in je bedrijf afspeelt. Gebruik je TikTok om een vlog te starten die zakenreizen, een dag uit het leven op kantoor of bedrijfsevenementen documenteert. Kijk op @loveatfirstflight_of #tiktoktravel voor ideeën.

Start je TikTok met:
 • Wat onderzoek te doen om te zien welke soorten zakelijke vlogs de meeste betrokkenheid opleveren.
 • Het beslissen wat de focus van je vlog zal zijn en hoe het aansluit bij je merkimago.

TikTok video idee #5: Neem deel aan speciale gelegenheden

Het vieren van speciale data en gelegenheden is een geweldige manier om op trending hashtags te springen en kijkers voor uw bedrijf te krijgen. Neem de tijd om video's te filmen ter ere van gelegenheden zoals #earthday, #mentalhealthawareness en #womensday. Bekijk TikToks gepost door @unicef voor inspiratie.

@amsterdamfashionacademy Today it is Earth day. We show you a natural textile dyeing process to create sustainable fashion. #earthday #fyp #fashion #amsterdamfashionacademy #sustainablefashion #sustainability #naturaldyeing ♬ Rockin - Chris Alan Lee
Start je TikTok met:
 • Het bepalen voor welke speciale gelegenheden en dagen je berichten wilt maken.
 • et opstellen van een contentkalender waarin wordt aangegeven wanneer je gaat posten, wat je gaat posten en wanneer je gaat filmen..

Ready, set, go!

Als je klaar bent om TikToks te maken, zorg er dan voor dat je je merk en de missie van je bedrijf in gedachten houdt. Probeer niet te ver af te wijken van de essentie, maar wees ook niet bang om plezier te hebben.

Onthoud ook dat TikTok een jongere demografie aanspreekt, dus selecteer een geweldige gebruikersnaam, plan je berichten zorgvuldig in en begin grip te krijgen op een van 's werelds meest populaire sociale platforms.

Newsletter - Growth Webflow TemplateSend Icon - Growth Webflow TemplateNotification - Growth Webflow Template
Let's Connect

Laatste inzichten

Alle bekijken
De holistische aanpak van digitale marketing en Waarom dit het beste werkt

De holistische aanpak van digitale marketing en Waarom dit het beste werkt

Digitale marketing is tegenwoordig essentieel voor bedrijven die succes willen behalen in een steeds meer gedigitaliseerde wereld.

March 15, 2024
Waarom AI nooit de marketeer zal vervangen. Cology's kijk op de situatie.

Waarom AI nooit de marketeer zal vervangen. Cology's kijk op de situatie.

Hoewel AI indrukwekkende mogelijkheden biedt, is er één cruciaal aspect waarin het tekortschiet: het menselijke aspect.

March 1, 2024
Wat is een landingpagina en hoe optimaliseer je die?

Wat is een landingpagina en hoe optimaliseer je die?

Onze blog onthult essentiële inzichten en tips voor het optimaliseren van jouw landingpagina's, waardoor je online aanwezigheid en conversies verbetert.

November 2, 2023