Calculus
August 2021

Hoe we Calculus meer aanvragen hebben laten ontvangen met SEA en SEO

Aan de slag met Google Ads voor het zorgen van meer brand awareness en meer aanvragen. Hun site een hogere ranking geven door het verbeteren van hun SEO.

Services

Search Engine Advertising, Search Engine Optimization

Platforms

Google, Wix

Resultaat 1
5%
CTR (Search ads)
Resultaat 2
+20
Plaatsen gestegen in Google
Hoe we Calculus meer aanvragen hebben laten ontvangen met SEA en SEO

Project Overzicht

Na een eerder succesvol project via een ander kanaal, wou Calculus verder met Cology in zee gaan. Zo hebben we hun geholpen met het bijhouden en opzetten van advertenties op Google. Ook kwam de vraag om hen te helpen bij de verhoging van het websiteverkeer met behulp van SEO. Voor een website in 4 verschillende talen, was het een uitdaging om hen hoger te laten scoren in Google. Maar door een goede samenwerking tussen Calculus en Cology is het proces goed verlopen en zal het naar de toekomst toe een sterke samenwerkingsband hebben.

Uitvoering

Na een grondig zoekwoordenonderzoek, zijn we direct aan de slag gegaan met het verbeteren van hun Google Ads-account. We hebben twee search advertisements uitgewerkt en opgestart en deze in de loop der tijd verbeterd. Ook een display advertentie, voor het verbeteren van hun brand awareness, kon er niet ontbreken. Door middel van een sterk en overtuigend design, konden online gebruikers een duidelijk beeld schetsen wat de diensten en producten van Calculus inhouden. Zo hebben we ook:

  • Conversie tracking ingesteld op contact formulieren
  • Doelgroepsegmenten ingesteld en lead forms contacten geïntegreerd

De SEO zijn we ook beginnen aanpassen, startende uit het zoekwoordenonderzoek. Met behulp van enkele vertalers konden we succesvol alle pagina's bijwerken en SEO-proof maken (NL, FR, DE, EN).

Resultaten

De resultaten schoten de lucht in. De advertenties scoorde zeer goed en hun display advertentie kreeg enorm veel weergaven. Door middel van de conversie-tracking konden we analyseren hoeveel procent van de websitebezoekers het contactformulier hebben ingevuld. Met de Google advertenties hebben onder andere de volgende resultaten kunnen realiseren:

  • Een stijging van 5% CTR
  • +230.000 weergaven via Google Ads

Na het bijwerken en SEO-proof maken van de pagina's, zagen we na enkele maanden dat hun website met 20 plaatsen gestegen is binnen Google op de verkozen zoekwoorden. Door de webpagina's in verschillende talen beschikbaar te maken, kunnen ze nu beter ranken bij al hun verschillende doelgroepen.

Hoe we Calculus meer aanvragen hebben laten ontvangen met SEA en SEO
Hoe we Calculus meer aanvragen hebben laten ontvangen met SEA en SEO
Testimonials

Geloof ons niet op ons woord, neem dat van hen!

Klanten die tevreden zijn van onze service, beter kunnen we het niet hebben. 

Super goede samenwerking met het Cology team. Gezorgd voor schitterende resultaten. Het verkeer is door hun Google Ads goed gestegen.

John Carter - Growth Webflow Template
Jannick den Ouden
Manager Acquisitie Rental

"Zeer professionele aanpak, goede communicatie en komen hun afspraken na. Ze hebben onder andere de website en de SEO aangepast en verbeterd, hierdoor staat deze boven aan in de ranking."

Jason Larson - Growth Webflow Template
Niels Janssen
CEO Arbor-4all

Hulp nodig met een project?

Neem vrijblijvend contact met ons op of ontdek hoe we jouw start-up een digitale boost kunnen geven met onze starter paketten.

Op zoek naar een marketingbureau? Neem contact met ons op!

Neem contact met ons op!

Een gesprek met ons is helemaal gratis. We leren elkaar kennen en bekijken samen hoe we jouw bedrijf kunnen laten groeien.

Let's Connect
Op zoek naar goedkope marketing? Ontdek onze starter paketten

Op zoek naar starter pakketten?

Start-up met een beperkt budget? Dan zijn deze pakketten iets voor jou!

Ontdek meer